Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mélangez la farine avec le sucre.

    Meng de bloem met de suiker.

  2. Zet de melk samen met de kaneelstok, vanillestok en zeste van citroen en sinaasappel op het vuur en laat opkoken.

  3. Voeg de bloem-suikermengeling beetje bij beetje toe aan de kokende melk, terwijl je constant roert met een houten lepel. Zo bekom je een halfdikke crème die voorzichtig van de lepel glijdt.

  4. Haal van het vuur en laat afkoelen onder plasticfolie. Duw de plasticfolie op de crème, zo voorkom je dat er zich een velletje vormt.

  5. Klop de eidooiers los en voeg toe aan de lauwe crème.

  6. Verwijder de vanille- en kaneelstok en stukjes zeste.

  7. Leg de rollen bladerdeeg op elkaar en rol ze zo strak mogelijk op.

  8. Leg in de koelkast of kort in de diepvries, zodat het deeg mooi stevig en koud is.

  9. Snij dunne rondjes uit het deeg en druk dit goed aan in de ingevette vormpjes. Zorg ervoor dat het deeg tot aan de bovenkant komt.

  10. Giet de crème in de bladerdeegkommetjes.

  11. Verwarm de oven voor op 240°C.

  12. Zet de pastéis in de voorverwarmde oven en bak ± 15 min.

  13. Meng wat suiker met wat kaneelpoeder.

  14. Haal de pastéis uit de oven en laat wat afkoelen.

  15. Bestrooi met de kaneelsuiker en serveer lauw.