Schaaldieren , Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de asperges en schil het onderste deel indien nodig. Verwijder de onderkant. Hou 2 asperges apart voor de afwerking en snij de rest in stukjes voor de pesto.
-
Kook de aspergestukjes gaar in licht gezouten water. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.
-
Pesto: pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalotsnippers in olijfolie. Voeg de gekookte aspergestukjes eraan toe. Roerbak samen met de pistachenoten. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Doe samen met de Parmezaanse kaas en 10 blaadjes basilicum in de blender. Mix tot een pesto. Voeg indien nodig wat aspergekookvocht toe.
-
Pel de scampi’s, snij ze in de lengte middendoor en verwijder het darmkanaal.
-
Snij de overige 2 asperges in fijne schuine plakjes.
-
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de aspergeplakjes beetgaar. Voeg de scampi’s toe en roerbak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en schep de pesto erdoor.
-
Schep de pasta in voorverwarmde borden. Verdeel de scampi’s en aspergeplakjes erover. Werk af met blaadjes verse basilicum en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven