Pasta met kerstomaat, zeekraal en scampi’s

Allergenen

Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scampibouillon

    Pel en ontdarm de scampi’s. Bewaar de schalen.

  2. Pel de tenen look en snipper fijn.

  3. Verwarm rijkelijk olijfolie in een bakpan. Bak de scampischalen goudbruin. Roer de tomatenpuree en ½ van de look erdoor. Blus met de visfumet, laat 20 min koken, zeef en bewaar.

  4. Spoel de zeekraal en verwijder eventueel houterige uiteindes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Pel de sjalot en snij in halve ringen.

  7. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  8. Haal de scampi’s eerst door de losgeroerde eieren en daarna door het paneermeel.

  9. Verhit olijfolie met de overige look in een braadpan.

  10. Roer de sjalot en chilipeper erdoor en blus met de scampibouillon. Laat zachtjes sudderen tot een dikkere saus.

  11. Breng gezouten water aan de kook en gaar de pasta al dente.

  12. Voeg halfweg de kooktijd een pollepel kookvocht, de kerstomaten en de zeekraal toe aan de ingedikte saus.

  13. Schep na kooktijd de pasta met een tang rechtstreeks uit het pastawater bij de saus. Roer goed en laat wat sudderen zodat de saus goed rond de pasta gaat kleven. Voeg extra pastavocht toe indien nodig.

  14. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan.

  15. Bak de scampi’s goudbruin aan beide zijden op een matig vuur. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Serveer de pasta met de gepaneerde scampi’s, platte peterselie en schijfjes citroen.