Parelhoenfilet met uientaartje met porto, druivensaus, savooikool en aardappelroosje
Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Uientaartje: laat de zilveruitjes 30 min weken in warm kraantjeswater om ze makkelijker te kunnen pellen. Pel de uitjes en snij in 2.
-
Verhit 2 el boter in een bakpan op een matig vuur.
-
Bak de uitjes 1 min. Roer halfweg voorzichtig om. Blus met de porto en azijn en laat ½ inkoken.
-
Voeg de tijm en suiker toe en laat karamelliseren. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Steek met een uitsteekvorm 4 cirkels uit het bladerdeeg.
-
Leg de bladerdeegrondjes op een ovenschotel met bakpapier, prik ze in en bestrijk met eigeel.
-
Verdeel de gorgonzola over de 4 taartjes en leg hier de uitjes op met de platte kant naar boven.
-
Bak 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Aardappelroosje: warm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en pers fijn. Smelt 50 g boter met de look.
-
Was de aardappelen. Snij ze met schil in plakjes van 1 mm met een mandoline.
-
Leg ze dakpansgewijs in 4 lange rijen op het werkoppervlak.
-
Smeer ze in met de lookboter en kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol de aardappelrij op tot een roosje en leg in een met boter ingevette muffinvorm.
-
Bak 35 min in de voorverwarmde oven.
-
Savooikool: verwijder de buitenste donkergroene bladeren van de savooikool. Snipper de overige bladeren fijn.
-
Smelt 3 el boter in een bakpan. Bak het spek zachtjes. Voeg de savooikool toe en roer goed om.
-
Blus met 50 ml water en laat afgedekt 10 min stoven. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt 2 el boter en 1 el arachideolie in een bakpan.
-
Bak de parelhoenfilets 2 min krokant op het vel. Laat op de andere zijde nog 2 min bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak 10 min verder in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de druivensaus.
-
Serveer de parelhoenfilet met het uientaartje, aardappelroosje en savooikool. Werk af met de druivensaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven