Parelhoen met honingmosterdsaus, witlof, gekonfijte aardappel en gegrilde slaharten
Melk , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gekonfijte aardappel
Warm de oven voor op 100°C.
-
Kneus de look met een platte kant van een groot mes en pel. Verwarm het eendenvet en voeg de look en salie toe.
-
Schil de aardappelen. Steek met een parisiennelepel bolletjes uit de aardappelen. Leg in een ovenschotel en overgiet met het warme eendenvet. Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Saus
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Verhit wat boter in een bakpan. Bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Leg de gekorste parelhoenfilets in een ovenschotel.
-
Bak de sjalot glazig in de pan. Roer de mosterd erdoor. Blus met het appelsap en kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de honing en tijm toe en laat koken tot een dikkere saus. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Groenten
verhit wat boter in een stoofpot. Bak het witlof goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Blus met 100 ml water en laat 7 à 10 min stoven onder deksel.
-
Steek bolletjes uit de appelen met een parisiennelepel. Verhit 30 g boter in een antikleefpan en bak ze goudbruin. Bestrooi met 1 kl suiker en laat lichtbruin bakken.
-
Snij de slaharten in de lengte in 2. Besprenkel met arachideolie. Bak goudbruin in een grillpan. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de parelhoenfilets 10 à 12 min in de voorverwarmde oven.
-
Serveer de parelhoenfilets met het witlof, de appelbolletjes en slaharten.
-
Leg de gekonfijte aardappelbolletjes erbij en werk af met de saus en wat blaadjes jonge sla.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven