Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Chorizoballetjes: snij de sneetjes chorizo in heel kleine stukjes.
-
Doe het kippengehakt en de fijngesneden chorizo in een mengkom.
-
Voeg het ei en het paneermeel toe. Kruid met zout en peper. Meng alles tot een egaal vleesmengsel.
-
Rol balletjes van het vleesmengsel van 1,5 cm grootte. Leg op een schaal.
-
Pel de uien en teentjes look. Snij ze grof.
-
Spoel de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snij eveneens grof.
-
Smelt de boter in een hoge kookpot en stoof de uien, look en paprikastukjes aan in de hete boter tot ze bijna gaar zijn. Roer regelmatig.
-
Kruid met het curry- en paprikapoeder. Roer alles om en giet de witte wijn erbij. Laat alles even pruttelen.
-
Maak een kruidentuiltje en bind alles samen met een keukentouw. Doe het kruidentuiltje bij de andere ingrediënten en hang het keukentouw vast aan een oor van de kookpot.
-
Giet de kippenbouillon bij de gestoofde groenten en laat alles 20 à 25 min op een zacht vuur pruttelen.
-
Bak ondertussen de chorizoballetjes goudbruin in een klontje boter.
-
Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad.
-
Zeef de soep om alle velletjes van de paprika’s te verwijderen.
-
Schep de chorizoballetjes (zonder het braadvet) in de gezeefde soep en laat nog wat garen.
-
Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
-
Schep de soep in kommetjes en werk af met een quenelle kruidenkaas en enkele plukjes peterselie.Tip: je kan de kruidenkaas ook onder de soep mixen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven