Allergenen

Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat lichtjes in met olie.

  3. Verwarm de melk met de boter en het zout in een pan tot net onder het kookpunt.

  4. Haal van het vuur.

  5. Zeef het tapiocazetmeel boven de kom van de keukenrobot.

  6. Giet de hete melk op het tapiocazetmeel en laat goed kneden. Je bekomt een vreemd, vlokkerig mengsel, maar dat is de bedoeling.

  7. Voeg de kaas toe aan het mengsel. Voeg ook kruiden naar keuze toe.

  8. Doe het ei er als laatste bij en blijf kneden.

  9. Kneed net zolang tot de structuur van een glad, stevig deeg bekomen wordt.

  10. Vet je handen in met wat olie, maak van het plakkerige deeg balletjes ter grootte van een golfbal en leg ze op de bakplaat.

  11. Bak ze in ± 20 min gaar in de voorverwarmde oven. De pão de queijo blijven licht van kleur. Ze zijn klaar wanneer de onderkant licht gebruind is.