Panzanella met tapastomaten, gegrilde scampi’s, kikkererwten, burrata en eikenbladsla
Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Pel de look en pers fijn. Meng de look met het gerookt paprikapoeder en 5 el olijfolie. Schep de scampi's erdoor en laat 2 u marineren in de koelkast.
-
Dressing
Snipper de basilicum grof en mix met het paprikapoeder, de balsamicoazijn, honing en Griekse olijfolie door de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water in een zeef. Dep droog met een propere handdoek of keukenpapier. Zet 15 min op bakpapier in de oven op 200°C.
-
Bestrooi met de cajunkruiden en roer er 2 el olijfolie door. Laat 15 min verder bakken in de oven.
-
Snij het ciabattabrood in blokjes van 2 x 2 cm. Besprenkel met olie en bestrooi met wat zwarte peper en zout. Zet 10 à 12 min in de oven op 200°C. Roer halfweg de baktijd even om.
-
Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snij de watermeloen in driehoekjes. Schil de mango en snij in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de tapastomaten. Snij de olijven in ringen en de snackkomkommers in fijne schijfjes.
-
Verwijder de wortel van de eikenbladsla en was de sla grondig. Zwier droog.
-
Schik de sla op een grote schaal en beleg met de gebakken broodblokjes, watermeloen en mango. Voeg de rode ui, snackkomkommers en tapastomaatjes toe.
-
Giet het vocht van de burrata en snij in 4. Leg op de salade. Werk af met de zwarte olijven en geroosterde kikkererwten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bak de scampi’s aan elke kant 1 min in een grillpan of op de BBQ. Schik op de salade.
-
Serveer met de dressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven