Panna cotta van citroen met rabarber- en frambozensoepje
François
spar rochefort
Kooktips
Breng het rabarberen frambozensoepje eventueel op smaak met een scheutje Cointreau of Grand Marnier.
Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Soepje
Doe de rabarber, frambozen, suiker en vanillesuiker met het water in een pot en zet op een zacht vuurtje.
-
Laat koken tot je een dik soepje hebt. Giet door een fijne zeef en laat afkoelen.
-
Versnipper wat rozemarijn (of basilicum).
-
Zet het citroensap samen met de boter, suiker en room op een vuur. Voeg de versnipperde rozemarijn toe.
-
Week de gelatineblaadjes in koud water.
-
Voeg, wanneer de citroenroom is opgekookt, de uitgeknepen gelatine, van het vuur, toe.
-
Laat afkoelen tot de room iets dikker wordt. Giet in vormpjes naar keuze. Door pas in vormpjes te gieten wanneer de room wat dikker is, zakken de stukjes kruiden niet naar de bodem van de vormpjes.
-
Zet de vormpjes in de koelkast of diepvries. Zo kan je ze straks makkelijk ontvormen.
-
Giet een bodem koude soep in een diep bordje.
-
Haal de panna cotta uit de vormpjes en laat ontdooien in het soepje op het bord.
-
Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een blaadje basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven