Panna cotta van citroen met rabarber- en frambozensoepje

Panna cotta van citroen met rabarber- en frambozensoepje
spar rochefort

François

spar rochefort

Kooktips

Breng het rabarberen frambozensoepje eventueel op smaak met een scheutje Cointreau of Grand Marnier.

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Soepje

    Doe de rabarber, frambozen, suiker en vanillesuiker met het water in een pot en zet op een zacht vuurtje.

  2. Laat koken tot je een dik soepje hebt. Giet door een fijne zeef en laat afkoelen.

  3. Versnipper wat rozemarijn (of basilicum).

  4. Zet het citroensap samen met de boter, suiker en room op een vuur. Voeg de versnipperde rozemarijn toe.

  5. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  6. Voeg, wanneer de citroenroom is opgekookt, de uitgeknepen gelatine, van het vuur, toe.

  7. Laat afkoelen tot de room iets dikker wordt. Giet in vormpjes naar keuze. Door pas in vormpjes te gieten wanneer de room wat dikker is, zakken de stukjes kruiden niet naar de bodem van de vormpjes.

  8. Zet de vormpjes in de koelkast of diepvries. Zo kan je ze straks makkelijk ontvormen.

  9. Giet een bodem koude soep in een diep bordje.

  10. Haal de panna cotta uit de vormpjes en laat ontdooien in het soepje op het bord.

  11. Werk af met een schijfje gedroogde citroen en een blaadje basilicum.