Panna cotta met sinaasappel-chilikaramel

Panna cotta met sinaasappel-chilikaramel

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 91ec59b521c0e87c253bce6f87aa37985ddd4618cd616bc53abee04662d23b46.jpg
    Panna cotta

    Kneus de citroengrasstengels en snij in stukken.

  2. d622e62e46b252ed3aeee51240ce32aa32291a0aeebec3dff68de077f4c4aaa5.jpg

    Breng de room met de melk, de suiker en de citroengrasstukken in een steelpan aan de kook en laat gedurende 10 min zachtjes koken.

  3. Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen tot rond 50°C.

  4. a86cc72606c2c78fa50bcb788f3d68471318e70924ca90ba33db2f518442f745.jpg

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze daarna goed uit en los op in het roommengsel. Verwijder de stukken citroengras. Roer tot de gelatine goed is opgelost.

  5. 9b8f3a0948dbe271ded2acfde6ad5e4f8293cb3ce0b2ac718d7d28e67c86c5d0.jpg

    Giet door een fijne puntzeef.

  6. 1799662375afe1dcf279117650fbff8ea357baf3f080827262b9096bbb17a22e.jpg

    Verdeel de panna cotta over 16 kleine glaasjes.

  7. Zet in de koelkast en laat opstijven tot de massa stevig is.

  8. Karamel

    Snij de piccantina’s overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Hak fijn.

  9. 1bf6089c51beb587be086f3655fd59f94e6d1fbed056ef31bdeae3e44f7811ba.jpg

    Pers het sap van de sinaasappelen.

  10. b2e576a27a1b48bd0ed697fc31bd51e13ff663ec453f67e4a4fe0237c350962d.jpg

    Meng de suiker met het water en het sinaasappelsap.

  11. 9d569f78b2fda48be3ee19ce0cdbecc9fa426af08677504173a6a5e56f78f9bf.jpg

    Verhit op een laag vuur tot de suiker is opgelost.

  12. Kook het mengsel tot de stroop is gekaramelliseerd.

  13. Zet de pan in een ijskoud bad en laat de karamel afkoelen.

  14. f0bc4636a53d79bf92e1916d7069e039b13d7e145bf2fca791ff61da01dae0cf.jpg

    Voeg de fijngesneden piccantina’s bij de karamel en meng goed.

  15. Verdeel de sinaasappel-chilikaramel over de panna cotta en dien onmiddellijk op.