Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de rozijnen in de drank.

  2. Snij de boter in kleine stukken en bewaar op kamertemperatuur.

  3. Maak de melk lauw, voeg de verse gist toe en roer los.

  4. Meng alle droge ingrediënten: bloem, suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en bakpoeder. Meng op stand 1 van de keukenrobot.

  5. Voeg de melk met opgeloste gist zachtjes toe en laat 5 min kneden op stand 1.

  6. Voeg de eieren na 5 min toe en laat 5 min kneden op stand 2.

  7. Bedek de kom van de keukenrobot met een theedoek of plasticfolie en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.

  8. Zet de keukenrobot opnieuw aan op stand 1 enkneed nu de malse boter onder het deeg.

  9. Voeg als laatste alle noten, het gekonfijt fruit en de uitgelekte rozijnen toe.

  10. Dek opnieuw af en laat minstens 30 min rijzen.

  11. Bekleed de ronde bakvorm (ø 18 cm) met een dubbele laag bakpapier. Zorg dat het bakpapier hoger komt dan de bakvorm.

  12. Schik het deeg in de vorm en laat 15 min rijzen.

  13. Verwarm de oven voor op 180°C.

  14. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak 1 u.

  15. Haal uit de oven en bestrooi direct met bloemsuiker.

  16. Laat afkoelen alvorens te snijden. Versier met een lint.