Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Week de rozijnen in de drank.
-
Snij de boter in kleine stukken en bewaar op kamertemperatuur.
-
Maak de melk lauw, voeg de verse gist toe en roer los.
-
Meng alle droge ingrediënten: bloem, suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en bakpoeder. Meng op stand 1 van de keukenrobot.
-
Voeg de melk met opgeloste gist zachtjes toe en laat 5 min kneden op stand 1.
-
Voeg de eieren na 5 min toe en laat 5 min kneden op stand 2.
-
Bedek de kom van de keukenrobot met een theedoek of plasticfolie en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
-
Zet de keukenrobot opnieuw aan op stand 1 enkneed nu de malse boter onder het deeg.
-
Voeg als laatste alle noten, het gekonfijt fruit en de uitgelekte rozijnen toe.
-
Dek opnieuw af en laat minstens 30 min rijzen.
-
Bekleed de ronde bakvorm (ø 18 cm) met een dubbele laag bakpapier. Zorg dat het bakpapier hoger komt dan de bakvorm.
-
Schik het deeg in de vorm en laat 15 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak 1 u.
-
Haal uit de oven en bestrooi direct met bloemsuiker.
-
Laat afkoelen alvorens te snijden. Versier met een lint.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven