Schaaldieren en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Giet 1 l water in een grote kom en voeg ± 10 ijsblokjes toe. Zet opzij.
-
Snij de kipfilet in plakjes van ½ cm dikte.
-
Pel de ui en look. Snij de ui in plakjes en hak de look fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Schil de wortel. Snij zowel de paprika als de wortel in julienne. Snij ½ spitskool fijn.
-
Blancheer de sugarsnaps en spitskool gedurende 5 min in een grote kookpot. Dompel ze daarna meteen onder in een kom met ijskoud water.
-
Voeg in dezelfde kookpot ½ kl zout en de noedels toe. Kook 2 min minder lang dan de verpakkingsinstructies aangeven. Zeef het water uit de pot en voeg 1 el olijfolie toe aan de noedels. Zet opzij.
-
Verhit 1 el olie in een grote wok of kookpot op middelhoog vuur. Bak de chorizo ± 1 min aan elke kant en zet apart. Deze wok of kookpot gebruik je ook voor al de volgende stappen.
-
Bak de scampi’s 1 min aan elke kant en zet ze dan apart.
-
Fruit de ui en look in 1 el olie. Laat de plakjes kip nog 2 min meebakken. Voeg de wortel en paprika toe.
-
Roer de sojasaus, vissaus, suiker en oestersaus door elkaar en voeg toe.
-
Giet de kippenbouillon erbij en laat even koken. Laat het dan zo’n 7 à 10 min pruttelen op een lager vuurtje.
-
Vermeng maïzena met 1 el water in een kopje en roer, totdat er geen klonters meer zijn.
-
Voeg toe aan de bouillon om hem wat dikker te maken.
-
Snipper de peterselie fijn. Voeg de noedels, chorizo, scampi's en peterselie toe. Kook gedurende 2 min.
-
Voeg de geblancheerde groenten toe en kook nog 1 à 2 min. Kruid naar smaak met nog wat peper en zout.
-
Garneer met fijngesneden lente-ui en kwartjes citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven