Pakje van gegrilde aubergine met geitenkaasje en coulis van zachte paprika
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Parikacoulis: pel de sjalotten en snij fijn. Spoel de paprika’s, snij de zaadlijsten weg en snij eveneens fijn. Stoof samen met de sjalotten aan in wat olijfolie. Voeg de bouquet garni en de witte wijn toe. Laat zachtjes sudderen tot je een puree bekomt. Verwijder de bouquet garni en mix alles fijn in de blender. Voeg nog wat olijfolie toe voor een glanzende coulis. Passeer door een fijne zeef. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Hou warm.
-
Snij de aubergine in de lengte in plakken van 5 mm dikte. Wrijf ze in met wat zout. Laat 30 minuten rusten op wat keukenpapier. Gril de aubergineplakjes in een hete grillpan.
-
Snij elk geitenkaasje in Snij de tomaat in plakjes. Snij de puntpaprika in schijfjes.
-
Leg in het midden van een gegrild aubergineplakje een schijfje tomaat, een stukje geitenkaas en enkele blaadjes basilicum. Vouw dicht en leg in een ovenschaal. Warm de pakjes gedurende 8 minuten op in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Schik op elk bord 2 pakjes. Werk af met de paprikacoulis en enkele schijfjes zoete paprika.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven