Ovenschotel van geroosterde aubergine met köfte
Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Snij de aubergines in 16 plakken van 2,5 cm dik.
-
Schik ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid royaal met versgemalen zwarte peper en zout.
-
Bak goudbruin en gaar in 25 min.
-
Meng de bahārātkruiden in een kommetje.
-
Saus
Pel de ui en 3 tenen look. Mix fijn in een hakmolentje.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren pot en fruit het uimengsel. Roer de tomatenpuree erdoor en laat bakken tot het mengsel donkerrood kleurt.
-
Voeg de gepelde tomaten en 300 ml water toe. Kruid met peper en zout en roer 1/2 van de bahārātkruiden erdoor. Voeg het kaneelstokje toe en laat 1 u sudderen op een laag vuur.
-
Köfte
Snipper de peterselieblaadjes fijn. Pel en pers 2 tenen look en meng met het gehakt, de eidooier, panko, gedroogde munt, zout, zwarte peper, espelettepeper en overige helft van de bahārātkruiden.
-
Vorm 8 ballen van het mengsel en druk ze plat tot dikke hamburgers.
-
Lepel een laagje tomatensaus in een ovenschaal en schik er 8 plakken aubergine op. Leg daarop telkens 1 burger en dek af met de overige aubergineplakken.
-
Overgiet met de rest van de saus. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min in de oven.
-
Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 min.
-
Bestrooi met pijnboompitten en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven