Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kaassaus
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed. Laat kort drogen op een zacht vuur. Voeg de koude melk toe en roer goed door. Laat opkoken.
-
Voeg, naast het vuur, de geraspte kaas toe. Kruid naar eigen smaak met zout, peper, nootmuskaat en graantjesmosterd.
-
Bak het gehakt krokant in schuimende boter.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Kruid met zout en peper.
-
Schil en rasp de 3 wortels en voeg toe aan het gebakken gehakt.
-
Andijviestoemp
Schil de aardappelen, snij in kleinere stukken en zet op in koud, gezouten water.
-
Kook gaar en giet af. Plet de aardappelen en werk op tot een puree met een klontje boter en wat melk.
-
Bak het spek mooi krokant en laat uitdruppen op keukenpapier, zodat het meeste vet weg is.
-
Snij de andijvie in 4 en verwijder de buitenste bladeren. Snij de rest heel fijn en was grondig.
-
Meng de gesneden andijvie en het gebakken spek onder de puree. Kruid met zout en peper.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stoemp aux endives
Schik een laag van de stoemp in een vuurvaste schotel.
-
Schik daarop het gehakt en druk plat. Overgiet met de kaassaus.
-
Werk af met een laagje gemalen kaas.
-
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 min.
-
Haal uit de oven en serveer warm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven