Ovengebakken rijst met gekonfijte tomaten, look en dragon

Ovengebakken rijst met gekonfijte tomaten, look en dragon

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Pel de look.

  3. Pel en snij de sjalot in blokjes.

  4. Verdeel de tomaatjes, look, sjalot, kaneelstokjes en takjes verse tijm en dragon over een diepe ovenschotel. Overgiet met de olijfolie en kruid royaal met versgemalen zwarte peper en 1 kl zeezout.

  5. Zet 1 u in de voorverwarmde oven.

  6. Spoel intussen de rijst grondig onder koud stromend water tot het water helder ziet.

  7. Haal na 1 u de schotel uit de oven. Strooi de rijst gelijkmatig over de tomaten zonder om te scheppen.

  8. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C.

  9. Kruid de rijst met peper en zout en overgiet met het kokende water.

  10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 25 min garen in de oven.

  11. Haal uit de oven en laat 10 min afgedekt rusten.