Ossobuco met tagliatelle

Ossobuco met tagliatelle

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui. Schil de wortelen. Was de selderstengels. Snij de wortel, selder en ui in fijne blokjes.

  2. Snij het vlies aan de rand van de kalfsschenkel in.

  3. Haal de kalfsschenkel door de bloem en klop de overtollige bloem af. Bewaar de bloem. Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak de schenkels mooi bruin aan beide zijden.

  4. Verhit wat olijfolie en boter in een stoofpot op een zacht vuur. Voeg ui, wortel, selder en marjolein toe en laat 2 min glazig bakken. Blus met witte wijn en laat inkoken. Roer de rest van de bloem door de groenten. Bevochtig met de passata en roer goed om.

  5. Leg de schenkels op de groenten en bevochtig met groentebouillon zodat de schenkels tot ½ onderstaan. Voeg tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op een zeer zacht vuur onder deksel min. 2 u verder pruttelen. Kruid met zwarte peper en zout. Snipper de peterselie fijn.

  6. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking. Serveer bij de ossobuco. Werk af met peterselie en wat citroenzeste.