Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schik het gebraad in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bedek met enkele dunne plakjes boter.
-
Plaats 45 min in de voorverwarmde oven en bedruip regelmatig met het braadvocht.
-
Snij de witlofstronkjes in de lengte in fijne reepjes zonder de bittere kern. Steek het klokhuis uit de appel, snij het vruchtvlees in 4 en vervolgens elk partje in fijne plakjes, schep door het witlof. Besprenkel met citroensap en schep de yoghurt erdoor. Kruid met peper en zout.
-
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Snipper de peterselieblaadjes fijn.
-
Smelt een klontje boter in een braadpan en fruit de sjalotsnippers.
-
Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en roerbak op een hoog vuur. Besprenkel met witte wijn, laat inkoken en voeg de room toe. Laat op een zacht vuur verder inkoken en kruid met peper en zout. Roer de peterselie erdoor.
-
Schik het gebraad op een schotel en schep de champignonsaus erover. Serveer met de witlofsalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven