Oreodessert met witte chocolademousse

Oreodessert met witte chocolademousse

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Chocoladesticks

    Verwarm de melkchocolade au bain-marie tot ½ van de chocolade is gesmolten. Haal van het vuur en roer tot alle chocolade is gesmolten.

  2. Hak de zoute pinda’s fijn. Roer samen met de rice crispies door de gesmolten chocolade.

  3. Vorm 4 staafjes van 6 x 1 cm op een bakpapier. Laat afkoelen en opstijven.

  4. Witte chocolademousse

    Week de gelatine in koud water.

  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

  6. Klop de eidooier met 25 g suiker wit. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.

  7. Klop 70 ml room lichtjes op. Roer de eidooier en opgeklopte roomdoor de gesmolten witte chocolade.

  8. Verwarm de overige room en roer het gelatineblaadje erdoor. Roer door het chocolademengsel. Spatel het opgeklopte eiwit erdoor.

  9. Afwerking

    Schik de Oreo crunchies in 2 lagen tegen de rand van 4 glaasjes.

  10. Lepel de witte chocolademousse erbij. Laat min 30 min opstijven in de koelkast.

  11. Werk af met slagroom en een chocoladestick.