Opgevulde tijgersoezen met banketbakkersroom

Opgevulde tijgersoezen met banketbakkersroom

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tijgerdeeg

    Maak 45 g boter mals en meng 55 g suiker erdoor. Zeef de bloem door het mengsel en voeg een klein snuifje zout toe.

  2. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Voeg bij deel 1 groene kleurstof (geel en blauw), bij deel 2 rode kleurstof en bij deel 3 cacaopoeder toe.

  3. Rol de 3 degen fijn uit tussen 2 bakpapieren en leg even in de diepvries.

  4. Soezendeeg

    Kook het water en 75 g boter op met een snuifje zout.

  5. Haal van het vuur en zeef de bloem door de hete boterwatermengeling. Droog het deeg door er 4 min in te roeren op een zeer zacht vuur.

  6. Haal weer van het vuur, laat kort afkoelen en voeg de eieren 1 voor 1 toe, zodat je een spuitbaar deeg bekomt.

  7. Spuit met een spuitzak dotjes van ± 3 cm op een bakplaat. Laat er voldoende afstand tussen.

  8. Steek rondjes van 3 cm uit het gekleurde tijgerdeeg en leg die op het ongebakken soezendeeg.

  9. Verwarm de oven op 180°C.

  10. Bak de soezen in 25 min krokant. Open de ovendeur na 15 min kort, zodat het vocht kan ontsnappen, en sluit daarna terug om de soezen verder te bakken.

  11. Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen.

  12. Banketbakkersroom

    Kook de melk op met de opengesneden vanillestok.

  13. Klop de eidooiers los met 100 g suiker. Voeg vanillepuddingpoeder toe aan de suikermengeling. Giet de kokende melk op de suiker en roer alles goed los.

  14. Laat dit ± 3 min al roerend doorkoken.

  15. Giet de banketbakkersroom in een andere kom om af te koelen. Bedek met plasticfolie.

  16. Maak de koude banketbakkersroom kort weer glad met een mixer en doe in een spuitzak.

  17. Prik onderaan de afgekoelde soezen een gaatje. Vul de gekleurde soezen op met de banketbakkersroom.

  18. Schik de tijgersoezen in de vorm van een kerstboom.