Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Tijgerdeeg
Maak 45 g boter mals en meng 55 g suiker erdoor. Zeef de bloem door het mengsel en voeg een klein snuifje zout toe.
-
Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Voeg bij deel 1 groene kleurstof (geel en blauw), bij deel 2 rode kleurstof en bij deel 3 cacaopoeder toe.
-
Rol de 3 degen fijn uit tussen 2 bakpapieren en leg even in de diepvries.
-
Soezendeeg
Kook het water en 75 g boter op met een snuifje zout.
-
Haal van het vuur en zeef de bloem door de hete boterwatermengeling. Droog het deeg door er 4 min in te roeren op een zeer zacht vuur.
-
Haal weer van het vuur, laat kort afkoelen en voeg de eieren 1 voor 1 toe, zodat je een spuitbaar deeg bekomt.
-
Spuit met een spuitzak dotjes van ± 3 cm op een bakplaat. Laat er voldoende afstand tussen.
-
Steek rondjes van 3 cm uit het gekleurde tijgerdeeg en leg die op het ongebakken soezendeeg.
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Bak de soezen in 25 min krokant. Open de ovendeur na 15 min kort, zodat het vocht kan ontsnappen, en sluit daarna terug om de soezen verder te bakken.
-
Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Banketbakkersroom
Kook de melk op met de opengesneden vanillestok.
-
Klop de eidooiers los met 100 g suiker. Voeg vanillepuddingpoeder toe aan de suikermengeling. Giet de kokende melk op de suiker en roer alles goed los.
-
Laat dit ± 3 min al roerend doorkoken.
-
Giet de banketbakkersroom in een andere kom om af te koelen. Bedek met plasticfolie.
-
Maak de koude banketbakkersroom kort weer glad met een mixer en doe in een spuitzak.
-
Prik onderaan de afgekoelde soezen een gaatje. Vul de gekleurde soezen op met de banketbakkersroom.
-
Schik de tijgersoezen in de vorm van een kerstboom.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven