Opgevulde kippenborst met wildroomsaus, gestoofd miniwitlof en kroketjes

Opgevulde kippenborst met wildroomsaus, gestoofd miniwitlof en kroketjes

Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de abrikozen en de kastanjes fijn. Meng samen met de peterselie onder het kippengehakt. Meng de eieren onder het gehakt en kruid met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snij de kippenborst half open in het midden. Schik het gehakt in het midden en plooi de filet dicht. Bind de filet op met keukentouw.

  4. Kleur de roulade in hete boter en gaar 15 min verder in de voorverwarmde oven.

  5. Giet een goeie geut cognac in een klein kookpotje. Laat flamberen en blus met de wildfond. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout.

  6. Verwijder het onderste deel van de kleine witlofstronken. Bak het witlof in boter en het citroensap gaar in een kookpot met deksel. Kruid met peper en zout.

  7. Frituur de kroketjes.

  8. Snij de roulade van kip in schijfjes en serveer met het gestoofde witlof, de saus en de kroketjes.