Schaaldieren , Eieren , Gluten , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortel en de daikon. Snij de daikon in de lengte in lange plakken. Hak de plakken in fijne reepjes. Snij de wortel in rondjes.
-
Los het zout en de suiker op in het warme water. Roer de witte wijnazijn erdoor.
-
Doe de wortelrondjes en daikonreepjes in een bokaal. Overgiet met de azijnoplossing tot alles onder staat. Sluit de bokaal af en plaats minstens 1 uur in de koelkast voor gebruik.
-
Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snij in kleine stukjes.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Pel de look en pers de teentjes. Schil de gember en rasp fijn.
-
Snij het citroengras in de lengte middendoor. Haal de zachte kern eruit. Plet het citroengras met een zware pan en snij in flinterdunne ringetjes.
-
Klop het ei los in een kom. Voeg vlees, scampi’s, look, gember, lente-ui, sojasaus, vissaus, panko en fijngesneden citroengras toe. Meng met natte handen stevig door elkaar.
-
Vorm een klein koekje van het mengsel en bak dat gaar in olie. Proef of de smaak goed zit en voeg zonodig peper en zout toe.
-
Vorm hamburgers van ± 50 gr van het mengsel en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
Bestrijk de hamburgers met sesamolie voor de smaak, en bak in arachideolie of op de BBQ goudbruin en gaar.
-
Serveer de hamburgers tussen de broodjes met flink wat uitgelekte zoetzure groenten en chilisaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven