Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kippenballetjes: pel de sjalot en snipper fijn. Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Verwijder de buitenste, harde bladeren van de citroengrasstengel en snipper fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van het pepertje en snipper fijn.
-
Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalot, de look, het citroengras, de gember, de rode peper en de vissaus in een kom.
-
Kneed goed door en maak ± 12 balletjes ter grootte van een pingpongbal.
-
Laat de balletjes afgedekt opstijven in de koelkast gedurende 15 min.
-
Verhit wat arachideolie in een bakpan.
-
Bak de balletjes goudbruin aan alle zijden op een matig vuur.
-
Ketjapmayonaise: roer de ketjap manis en sesamolie door de mayonaise. Plaats in de koelkast tot gebruik.
-
Lak: weeg alle ingrediënten voor de lak af in een steelpan. Laat inkoken tot een stroperige massa.
-
Afwerking: snij de lente-ui in fijne schuine stukjes. Hak de cashewnoten grof. Rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof op een zacht vuur.
-
Breng de lak weer aan de kook en warm de gebakken kippenballetjes erin op. Roer ze goed door de lak.
-
Serveer de balletjes met de ketjapmayonaise en werk af met lente-ui en cashewnoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven