Ontbijttoast met pompelmoes

Ontbijttoast met pompelmoes

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marmelade: spoel de sinaasappelen goed en snij met een dunschiller de zeste eraf. Snij de zeste in julienne en kook kort in water. Giet het water af op het moment dat het begint te koken, zet de zeste opnieuw onder water en breng opnieuw aan de kook. Herhaal dit proces drie keer. Verwijder ondertussen de resterende schil van de sinaasappels en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Voeg het sap van de sinaasappels erbij. Doe de jus en de partjes sinaasappel in de pot. Voeg de rozijnen, het merg van de vanillestok, ½ kaneelstokje, de rietsuiker en de rode porto toe. Voeg de afgekookte zeste bij de sinaasappelpartjes. Voeg nog een stuk gember toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

  2. Rooster de sneetjes rozijnenbrood tot ze goudbruin zijn.

  3. Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees eruit.

  4. Besmeer elk sneetje geroosterd rozijnenbrood met 2 eetlepels Alpro Go On Natuur en 1 eetlepel sinaasappelmarmelade.

  5. Garneer met de pompelmoes en strooi er gemengde zaden en wat muntblaadjes over.

  6. Tip: bewaar de marmelade in een afgesloten pot in de koelkast.