Ontbijtmuffins met havermout, appel en kaneel

Ontbijtmuffins met havermout, appel en kaneel

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Week de dadels 10 min in warm water en giet af. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

  3. Blend de havermout tot je een soort meel krijgt. Doe dit in een grote kom.

  4. Voeg het speltmeel, zout, kaneel, baking soda en citroenzeste bij de gemalen havermout en roer alles goed door elkaar.

  5. Doe de eieren, banaan, appelmoes, dadels, citroensap en yoghurt in de blender en mix tot een glad geheel.

  6. Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten in de kom en roer om tot je een homogeen beslag krijgt. Schep er nu voorzichtig de appelstukjes door.

  7. Knip elk vel bakpapier in 6 gelijke vierkante stukken. Leg een stuk bakpapier in elk muffinvormpje en duw het met de onderkant van een glas in de vorm. Verwijder het glas en schep er wat deeg in, het vormpje mag goed gevuld zijn.

  8. Strooi er wat amandelschilfers over.

  9. Bak de muffins 30 min op 180°C.

  10. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.