Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vet de springvorm in met boter en zet hem op een bakplaat (om de karamel die er tijdens het bakken uitlekt op te vangen).
-
Snij de ananas in de lengte middendoor en schil 1 helft. Snij hem nogmaals in 2 en verwijder de middenkern. Snij hem vervolgens in stukjes van 2 cm dikte.
-
Smelt 25 gr boter en 200 gr suiker in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur. Roer zeker niet.
-
Leg de plakjes ananas, wanneer de suiker bijna is opgelost, naast elkaar in de pan. Verhoog het vuur zodat de ananas zijn sap loslaat en laat ze pruttelen tot de onderkant mooi gekarameliseerd is. Leg de stukjes ananas met een lepel in een waaier in de ingevette springvorm. Sprenkel de hete karamel erover.
-
Klop 200 gr malse boter en 200 gr suiker tot een bleke, luchtige massa. Voeg de kokosmelk toe en meng.
-
Voeg de eieren een voor een toe en klop goed los.
-
Spatel er als laatste de bloem onder.
-
Giet het beslag over de ananas en zet de taart in de voorverwarmde oven.
-
Bak gedurende 45 minuten. Check of de taart gaar is door met een caketester in het midden van de taart te prikken. Als er niets meer aan de caketester hangt is de taart klaar.
-
Haal de taart uit de oven en laat nog 5 minuten in de vorm afkoelen.
-
Stort hem voorzichtig op een rooster.
-
Schil de gember en rasp fijn. Meng de gember onder de honing en zet op het vuur tot alles goed gemengd en een dikke siroop is.
-
Giet de siroop over de taart en laat de taart volledig afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven