Omgekeerde abrikozencake

Omgekeerde abrikozencake

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Haal de pitten uit de abrikozen en bak ze aan de bolle kant kort aan in 4 el boter en de rietsuiker.

  3. Schik de abrikozen mooi in de pan.

  4. Cake: smelt de boter in een kookpot. Laat 5 min afkoelen.

  5. Klop de eieren los in de gesmolten boter en voeg de suiker en de vanilleessence toe. Meng alles goed.

  6. Voeg de bloem toe en meng tot een homogeen cakebeslag.

  7. Giet het beslag over de abrikozen.

  8. Bak 30 à 35 min in de voorverwarmde oven op 180°C.

  9. Steek een prikker in de cake. Hangt er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar.

  10. Laat de cake even afkoelen alvorens om te keren.

  11. Bestrooi met bloemsuiker.