Allergenen

Vis , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steek de oesters open, maak het oestervlees los en doe het sap in een pan.

  2. Droog de schelpen met keukenpapier en hou het oestervlees aan de kant.

  3. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in gezouten water.

  4. Giet de aardappelen af, voeg de karnemelk en eidooier toe en pureer tot een mousse. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Verwarm de oven voor op 120°C.

  6. Leg een lepeltje tatjespap in elke oesterschelp met daarop de oester.

  7. Voeg de room bij het oestersap en breng aan de kook. Kruid met cayennepeper.

  8. Mix de oesterroom met de staafmixer tot een luchtig mengsel met een schuimlaagje.

  9. Plaats de oesters 2 min in de voorverwarmde oven.

  10. Werk de oester af met zwarte lompviseitjes en een schuimlaagje van oesterroom. Dien onmiddellijk op.