Notenroast met cranberrysaus

Notenroast met cranberrysaus

Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , noten , Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de ui en look fijn. Verwarm de olie in een pan en stoof de uisnippers zacht.

  2. Verkruimel het volkorenbrood boven een kom en voeg de uien met olie eraan toe.

  3. Maal de noten niet al te fijn, er mag nog wat structuur in zitten. Voeg samen met de look, eieren, gemalen kaas, droge kruiden en specerijen bij het brood.

  4. Snipper de verse kruiden fijn, doe bij het mengsel en kruid met zout. Kneed met je handen tot een samenhangend geheel. Breng verder op smaak.

  5. Laat 15 min rusten.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Rol tot een dikke worst en schik op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  8. Bak goudbruin in 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.

  9. Saus: doe de veenbessen, suiker, kaneel en steranijs in een pot, giet de fond erover en voeg Grand Marnier toe

  10. Roer door elkaar en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat 10 min sudderen onder regelmatig roeren tot de saus indikt. Verwijder de kaneelstokjes en steranijs.

  11. Snij de notenroast in plakken en serveer met de cranberrysaus.