Normandisch parelhoenkroontje met appeltjes, peterseliepuree, gebakken spruitjes en witlof
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar.
-
Giet af en plet tot een puree. Meng de melk, 1 el boter en de peterselie onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stoof het witlof gaar in een pan met boter en een beetje water. Laat het water volledig verdampen en bak het witlof goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Snij de spruitjes in fijne slierten. Bak kort aan in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de veenbessen toe.
-
Bak de parelhoenkroontjes gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in boter. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de fond toe en laat de saus indikken met 1 el bruine rouxkorrels. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven