Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gerezen deeg
Doe in de mengkom van de keukenrobot eerst de bloem en daarboven de suiker en het zout. Verkruimel de verse gist, maar zorg ervoor dat die niet in aanraking komt met het zout en de suiker. Giet de melk erbij. Laat het deeg gedurende 15 min kneden op stand 1. Voeg tijdens het kneden de zachte boter in stukjes toe. Kneed nog 1 min op stand 2. Trek het deeg uit elkaar. Als het een vliesje vormt dat niet scheurt, is het deeg voldoende gekneed.
-
Haal het deeg uit de keukenrobot, maak er een bol van en wikkel in plasticfolie. Dek af met een propere handdoek en laat 1 u rusten op kamertemperatuur. Leg daarna 12 u in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Teken op een vel bakpapier een kader van 20 x 20 cm. Vul dit met de harde Spar boter. Leg er een 2de vel bakpapier op en leg in de koelkast of diepvries tot gebruik. Het resultaat moet hard en koud zijn.
-
Crème patissière
Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met de vanillestok en het merg in een dikke pan.
-
Voeg suiker toe aan de eigelen en klop los. Strooi de maïzena erover, en klop los. Giet de warme melk er al kloppend over. Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en laat op het vuur al roerend indikken. Giet in een kom, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
-
Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi het werkvlak en de deegrol met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm. Leg 15 min in de koelkast.
-
Haal het deeg uit de koelkast en leg de koude plak boter in het midden van het deeg. Bedek de boter met de 2 lappen deeg. Draai 90° en rol het deeg uit tot een rechthoek van 60 x 20 cm.
-
Plooi 1/3 van het deeg naar het midden en daarna ook het andere stuk. Draai opnieuw 90°.
-
Rol opnieuw uit tot een rechthoek van 60 x 20 cm.
-
Vet de bakringen in en zet op een ovenschaal met bakpapier.
-
Snij het deeg in repen van 2 cm en rol strak op. Leg elke rol in een bakring. Herhaal tot alle deeg opgebruikt is. Leg een bakpapier en ovenplaat op de bakringen zodat het deeg enkel in de breedte en niet in de hoogte kan rijzen. Laat 1 u 30 min tot 2 u rijzen tot de bakringen volledig gevuld zijn.
-
Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de bakplaten op elkaar in de oven en bak de rolls 30 à 35 min tot ze goudbruin gebakken zijn. Check of ze uitgebakken en genoeg gekleurd zijn. Zo niet, laat dan nog wat verder bakken zonder de bakringen errond.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Klop de room op met de suiker tot een dik vloeibaar mengsel. Meng onder de afgekoelde crème patissière. Doe in een spuitzak.
-
Maak een gaatje in de bovenkant van de verschillende rolls en spuit er crème patissière in, of vul met frambozenconfituur. Werk af met chocoladeganache, gehakte pistachenoten en amandelschilfers of versier naar eigen smaak.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven