Nasi goreng met Chinese kool en kalkoenspek

Nasi goreng met Chinese kool en kalkoenspek

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst en kook gaar onder deksel in 440 ml water op een zacht vuur volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  2. Verhit 1 el arachideolie met 1 kl sesamolie in een antikleefpan.

  3. Roer de eieren los en voeg toe aan de pan. Bak tot een mooie omelet en draai om als de bovenkant ‘droog’ is. Rol de omelet op en snij of knip in fijne reepjes.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  5. Snipper de Chinese kool fijn. Schil de wortels en snij in de lengte in Snij in fijne schuine stukken. Snij de peulen in schuine stukken.

  6. Verhit arachideolie in een wok en bak de spekreepjes krokant.

  7. Voeg de ui en look toe en roerbak glazig. Voeg de peultjes, wortelen en Chinese kool toe. Roerbak tot ze bijna gaar zijn.

  8. Roerbak de sambal gedurende 1 min mee met de groenten.

  9. Voeg de rijst toe en laat krokant bakken. Breng op smaak met sojasaus, rijstazijn, ketjap en sweet chilisaus.

  10. Roer de omeletreepjes, fijngesnipperde koriander en sojascheuten eronder.

  11. Haal van het vuur en werk af met cocktailgarnalen en geroosterde uitjes.