Naked wauwtaart met elandkoekjes en rood fruit

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Klop de eieren met de amandelessence en suiker stevig op tot schuim in een keukenrobot.

  3. Meng de maïzena met de bloem en spatel voorzichtig onder het schuimmengsel. Verdeel het beslag in 4 gelijke delen.

  4. Vet de bakvorm in met zachte boter en bestrooi met bloem.

  5. Snij de bodem van de bakvorm uit bakpapier en leg het bakpapier in de vorm. Giet 1 deel van het beslag in de vorm. Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of het deeg uitgebakken is.

  6. Ontvorm de bakvorm en laat de biscuit afkoelen. Verwijder het bakpapier.

  7. Herhaal dit nog 3 keer.

  8. Steek met een koekjesvorm elanden uit het zanddeeg.

  9. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak bruin op 200°C gedurende ± 15 à 20 min. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  10. Klop de mascarpone los met de yoghurt en bloemsuiker. Meng de zeste van citroen onder de crème.

  11. Verdeel de crème, confituur en gebroken koekjes tussen de biscuitlagen. Maak met een spatel de zijkanten gelijk en proper. Het is de bedoeling dat je de lagen biscuit ziet.

  12. Eindig met een laag crème.

  13. Werk de taart af met elandkoekjes, rood fruit en eventueel wat kerstversiering.