Naked wauwtaart met elandkoekjes en rood fruit
Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Klop de eieren met de amandelessence en suiker stevig op tot schuim in een keukenrobot.
-
Meng de maïzena met de bloem en spatel voorzichtig onder het schuimmengsel. Verdeel het beslag in 4 gelijke delen.
-
Vet de bakvorm in met zachte boter en bestrooi met bloem.
-
Snij de bodem van de bakvorm uit bakpapier en leg het bakpapier in de vorm. Giet 1 deel van het beslag in de vorm. Bak 25 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of het deeg uitgebakken is.
-
Ontvorm de bakvorm en laat de biscuit afkoelen. Verwijder het bakpapier.
-
Herhaal dit nog 3 keer.
-
Steek met een koekjesvorm elanden uit het zanddeeg.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak bruin op 200°C gedurende ± 15 à 20 min. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
-
Klop de mascarpone los met de yoghurt en bloemsuiker. Meng de zeste van citroen onder de crème.
-
Verdeel de crème, confituur en gebroken koekjes tussen de biscuitlagen. Maak met een spatel de zijkanten gelijk en proper. Het is de bedoeling dat je de lagen biscuit ziet.
-
Eindig met een laag crème.
-
Werk de taart af met elandkoekjes, rood fruit en eventueel wat kerstversiering.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven