Naanbrood met lookboter

Naanbrood met lookboter

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C.

  2. Meng lauwwarm water met gist en honing.

  3. Meng het gistmengsel met de hand of in de keukenrobot met de bloem, Griekse yoghurt en 2 el zonnebloemolie tot een soepel deeg. Voeg halfweg het kneedproces het zout toe.

  4. Vet een schotel in met 2 el zonnebloemolie. Leg de bol deeg erop en strijk volledig in met arachideolie.

  5. Laat 2 u op kamertemperatuur en afgedekt met een propere en licht vochtige handdoek rijzen.

  6. Pel de look en plet met de platte kant van een groot mes.

  7. Smelt de boter op een heel zacht vuur samen met de tenen look. Zorg ervoor dat de look niet kleurt.

  8. Haal van het vuur en laat nog minimum 20 min trekken in de boter. Kruid met ½ kl zout.

  9. Verdeel het deeg in 8 bolletjes van 55 à 65 g. Rol elk bolletje uit tot een ovale vorm van maximum 1 cm dik.

  10. Leg het brood op de grill van de barbecue.

  11. Laat 2 à 3 min bakken onder gesloten deksel.

  12. Draai ze om en besmeer de bovenkant met lookboter. Laat nog 2 min verder bakken.

  13. Haal van het vuur.

  14. Besmeer de onderkant met lookboter. Bestrooi met fleur de sel en fijngesneden koriander.