Mulligatawny maaltijdsoep met mango en yoghurt

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in kleine stukjes.

  2. Schil de wortelen en snij in kleine brunoise (= blokjes).

  3. Snij de puntpaprika’s en de selder ook in gelijke, kleine blokjes.

  4. Pel de look, schil de gember en mix samen met de chilipeper(s) tot een ‘pasta’. Voeg al enkele el tomaat in blokjes toe om makkelijker te mixen.

  5. Stoof de groenten aan in een klont boter. Kruid met kurkuma en currypoeder en laat kort meestoven.

  6. Voeg de chilipasta, de rest van de tomaat in blokjes en de bouillon toe.

  7. Giet de rijst erbij en laat ± 15 min zachtjes koken. De rijst moet net gaar zijn.

  8. Schil de mango en snij in kleine brunoise.

  9. Voeg de laatste 5 min toe aan de soep.

  10. Kruid met zout. Werk af met Griekse yoghurt en enkele korianderblaadjes.