Mueslitoast met zalm, avocado en gepocheerd ei

Mueslitoast met zalm, avocado en gepocheerd ei

Allergenen

Vis en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hak de noten grof.

  2. Snij de avocado in de lengte middendoor, draai even en scheid de 2 helften.

  3. Wip de pit eruit met de punt van een aardappelmesje. Schep met een lepel het vruchtvlees in één beweging uit de schil. Snij in plakken.

  4. Verdeel de gerookte zalm over het brood en schik de plakjes avocado erop. Kruid met versgemalen peper en zeezout.

  5. Breng 2 l water samen met de azijn aan de kook. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat er een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 ei in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal.

  6. Werk de toast af met een gepocheerd ei, bestrooi met pitten, zaden, noten en peterselie.