Msemmen

Msemmen

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng de tarwebloem met het bakpoeder, de gist en de suiker in de keukenrobot met deeghaak.

  2. Strooi het zout op de rand en voeg beetje bij beetje het lauwe water toe, terwijl de machine draait op middelhoge snelheid.

  3. Kneed tot een zacht en soepel deeg. Vorm er 20 bolletjes van en leg deze in een met olie bestreken schaal.

  4. Dek af met plasticfolie en laat 15 min rusten.

  5. Vouwen: smelt de roomboter en voeg er evenveel olijfolie aan toe.

  6. Druk het bolletje deeg vanuit het midden tot een ronde plak. Rol uit, bestrijk het deeg met het boter-oliemengsel en bestrooi met griesmeel.

  7. Vouw de onder- en bovenzijde naar het midden zodat je een rechthoekige strook bekomt. Bestrijk de strook met het botermengsel en bestrooi met griesmeel. Vouw vervolgens de rechter- en linkerkant van het deeg naar het midden toe, tot een vierkant pakketje.

  8. Druk het pakketje zachtjes plat met je hand. Verwerk de rest van de deegbolletjes op dezelfde wijze.

  9. Verhit een droge pan met antiaanbaklaag en bak de ‘msemmen’ op een middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin in 3 à 5 min.

  10. Leg ze op een bord en dek af met een schone doek tot gebruik.

  11. Serveer met vloeibare honing.