Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng de tarwebloem met het bakpoeder, de gist en de suiker in de keukenrobot met deeghaak.
-
Strooi het zout op de rand en voeg beetje bij beetje het lauwe water toe, terwijl de machine draait op middelhoge snelheid.
-
Kneed tot een zacht en soepel deeg. Vorm er 20 bolletjes van en leg deze in een met olie bestreken schaal.
-
Dek af met plasticfolie en laat 15 min rusten.
-
Vouwen: smelt de roomboter en voeg er evenveel olijfolie aan toe.
-
Druk het bolletje deeg vanuit het midden tot een ronde plak. Rol uit, bestrijk het deeg met het boter-oliemengsel en bestrooi met griesmeel.
-
Vouw de onder- en bovenzijde naar het midden zodat je een rechthoekige strook bekomt. Bestrijk de strook met het botermengsel en bestrooi met griesmeel. Vouw vervolgens de rechter- en linkerkant van het deeg naar het midden toe, tot een vierkant pakketje.
-
Druk het pakketje zachtjes plat met je hand. Verwerk de rest van de deegbolletjes op dezelfde wijze.
-
Verhit een droge pan met antiaanbaklaag en bak de ‘msemmen’ op een middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin in 3 à 5 min.
-
Leg ze op een bord en dek af met een schone doek tot gebruik.
-
Serveer met vloeibare honing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven