Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes
Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was en reinig de groentjes om te pekelen.
-
Snij ze in kleine stukken.
-
Schik in een propere bokaal of plastic pot.
-
Kook de suiker met de azijn, het water en het zout op. Giet de kokende pekel op de groentjes.
-
Laat een nacht afkoelen.
-
Week de gelatine in koud water.
-
Warm de visfumet lichtjes op en smelt de gelatine erin.
-
Snij de gerookte heilbot in kleinere stukken en mix samen met de visfumet (+ gelatine) mooi glad.
-
Zet in de koelkast en laat afkoelen tot het lauw tot koud van temperatuur is. Let op: laat niet volledig afkoelen, want dan stolt de gelatine al.
-
Klop ondertussen de room op tot dik vloeibaar. Snij de dilleplukjes fijn en meng onder de room.
-
Spatel de room onder de half afgekoelde heilbotmix en kruid met peper en zout.
-
Laat een nachtje rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verwijder het plastic van het aluminium bakje van de zalmrollade.
-
Zet in de voorverwarmde oven en gaar 25 min.
-
Haal uit de oven en laat eerst afkoelen alvorens in plakken te snijden.
-
Spuit met behulp van een gekarteld spuitmondje de heilbotmousse in mooie torentjes op je bord.
-
Schik enkele plakken zalmrollade op het bord en schik in het midden de gepekelde groentjes. Werk af met wat plukjes dille.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven