Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de aubergines en courgettes in de lengte in plakken. Schik ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat garen in de oven.
-
Pel en rasp de teentjes look.
-
Verhit een scheut olijfolie in een pot en bak het vlees aan met de look. Roer de harissa erdoor en kruid met peper, zout en kaneelpoeder. Voeg de passata toe en leg er een takje tijm, oregano en basilicum in.
-
Laat even sudderen. Verwijder de takjes kruiden en scheur de rest van de basilicumblaadjes over de vleessaus, schep door elkaar.
-
Bechamelsaus: smelt de boter in een pot, roer de bloem er van het vuur door en plaats terug op het vuur. Laat al roerend droog bakken.
-
Voeg de melk beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren met een garde. Laat enkele min pruttelen op een laag vuur.
-
Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Rasp de pecorino.
-
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en bedek de bodem met een laag courgette, strijk daarover een laag bechamelsaus.
-
Dek af met een laag aubergineplakken, bestrooi met oreganoblaadjes en bestrijk met een laag vleessaus.
-
Herhaal tot alle ingrediënten verwerkt zijn.
-
Bestrooi met pecorino en plaats 40 min in de oven.
-
Laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Werk af met een takje oregano en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven