Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
-
Pel de look en ui. Pers de look fijn. Snij 1 ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
-
Verhit wat arachideolie in een mosselpot en bak de uiringen glazig.
-
Voeg de mosselen toe en blus met witte wijn. Breng aan de kook onder deksel.
-
Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.
-
Haal van het vuur en zeef de mosselen. Bewaar het mosselvocht.
-
Verwijder telkens de schelphelft waar de mossel niet aan vasthangt.
-
Verhit arachideolie in een braadpan. Bak de ui en look glazig. Bak het gerookt paprikapoeder en de pilipili al roerend 1 min mee. Voeg de bloem toe en roer goed om. Voeg de passata toe.
-
Blus met 250 ml mosselvocht en laat enkele min doorkoken.
-
Breng op smaak met zout en citroensap.
-
Verlaag het vuur na kooktijd en voeg de mosselen toe. Laat 1 min mee opwarmen in de saus.
-
Werk af met fijne stukjes ham, geraspte manchegokaas en fijngehakte peterselie.
-
Serveer met pasta, brood of rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven