Allergenen

Selder , Melk , Weekdieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de peterselie en snipper fijn.

  2. Was de mosselen 3 keer goed, zodat al het zand is verdwenen. Verwijder de kapotte schelpen.

  3. Pel de ui en look en snipper fijn.

  4. Was de selder en prei en snij in kleine stukken.

  5. Stoof de groentjes aan in boter en voeg na 3 min de gewassen mosselen toe.

  6. Giet een goeie scheut (1 à 2 dl) bier erbij en gaar de mosselen ± 6 min onder deksel tot ze open zijn. Schud enkele keren op.

  7. Giet het sap in een ander potje en kook op.

  8. Hou de mosselen warm in de pot onder het deksel.

  9. Voeg een kl mosterd toe aan de saus en werk op met de harde boter, zodat de saus dikker wordt.

  10. Werk de saus af met de versnipperde peterselie en verfris met enkele druppels citroensap.

  11. Giet de ingedikte saus bij de mosselen en roer goed door elkaar. Serveer met verse frietjes, mayonaise en/of mosselsaus.