Mosselen met groene kruiden en friet

Mosselen met groene kruiden en friet

Allergenen

Selder , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de mosselen grondig in koud water met een snuifje zout. Herhaal dit driemaal.

  2. Pel de uien en look. Snij de selder, uien en look in grove stukken. Leg onderaan in een kookpot.

  3. Was en snij alle kruiden fijn en voeg ze toe aan de kookpot.

  4. Leg de mosselen erop, kruid met de mosselkruiden en giet de witte wijn erover.

  5. Zet de mosselen op het vuur en gaar ze onder een deksel. Schud af en toe eens op zodat ze allemaal gaar zijn.

  6. Verwarm de friteuse op 150°C.

  7. Was de verse frieten in koud water en laat uitlekken.

  8. Bak de frietjes voor: 2 à 3 min op 150°C. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

  9. Bak de frietjes af op 175°C. Kruid met een snuifje zout en serveer.