Allergenen

Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen grondig in koud water en laat uitlekken.

  2. Pel de ui en snipper in halve ringen. Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de mosselen toe en laat 3 à 5 min sudderen onder deksel tot alle mosselen geopend zijn. Schud halfweg even op.

  3. Zeef en bewaar 200 ml mosselvocht voor de saus. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze in het overige mosselvocht.

  4. Beurre blanc-schuim

    Pel de sjalot en de look. Snipper de sjalot en pers de look. Verhit wat boter in een sauspan. Bak de sjalot glazig. Roer de look erdoor. Blus met witte wijn en laat inkoken. Voeg 200 ml mosselvocht, room en tijm toe en breng aan de kook. Laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zwarte peper, zout en witte balsamicoazijn. Giet de saus door met een fijne zeef.

  5. Warm de mosselen kort weer op in het mosselvocht. Schik de mosselen zonder het vocht in een kommetje. Mix de saus schuimig en lepel het schuim op de mosselen.

  6. Werk af met wat lompviseitjes en een takje kervel.