Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de melk tot lauwwarm. Doe de melk, gist en suiker in de keukenrobot en laat 5 min rusten. Voeg de eieren, boter, zout en bloem toe en laat 2 min draaien op lage snelheid. Voeg dan de rest van de bloem toe en kneed 5 min op lage snelheid.
-
Doe het deeg in een ingevette kom. Als het deeg te veel plakt, gebruik dan wat bloem. Dek af met plasticfolie en laat 1,5 tot 2 u rijzen op een warme, vochtige plek (of tot het deeg in grootte verdubbeld is).
-
Vet de tulbandvorm in en bestrooi met een dun laagje bloem. Smelt boter. Meng de suiker met het kaneelpoeder.
-
Verdeel het deeg in ± 40 delen en rol er balletjes van. Gebruik steeds wat bloem als het deeg te plakkerig is.
-
Dip elk balletje eerst in de gesmolten boter en rol vervolgens door de kaneelsuiker.
-
Stapel de balletjes in de tulbandvorm tot de vorm vol is.
-
Dek af en laat ± 30 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Zet het monkey bread in de oven en bak 30 à 35 min.
-
Haal het brood uit de oven en laat 15 tot 30 min afkoelen in de vorm. Draai om op een taartrooster.
-
Meng de bloemsuiker met de melk tot een dun glazuur en giet uit over het monkey bread. Snij er plakjes van of scheur de balletjes eraf.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven