sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng de bloem met het water heel goed met de hand. Start met 50 ml water en blijf water toevoegen tot je een mooie zachte deegbal hebt (*).
-
Kneed het deeg goed tot het soepel is.
-
Leg het deeg in een pot met een deksel en zorg ervoor dat het niet uitdroogt.
-
Vulling: pel de uien en snij zeer fijn. Pel de teentjes look en hak fijn.
-
Snipper de koriander fijn. Meng de ui- en looksnippers met het gehakt en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol het deeg heel dun met een deegrol uit op een snijplank.
-
Duw er met een glas cirkels uit van ± 8 cm, ongeveer de grootte van je handpalm.
-
Leg het platte cirkelvormige deeg in je linkerhand. Leg in het midden een eetlepel van de vulling.
-
Vouw de deegcirkel dubbel en bedek de vulling.
-
Druk nu de 2 randen van de halve cirkel samen, zodat de vulling volledig in het deeg zit en er geen openingen zijn.
-
Knijp langs de gebogen rand van de halve cirkel en vouw steeds een klein stukje deeg om.
-
Kook water in een grote stoompot. Smeer het oppervlak van de stoommand in met wat olie, zodat de momo's niet blijven kleven.
-
Plaats zoveel mogelijk momo's naast elkaar in de stoommand, zonder dat ze elkaar raken, en zet boven het kokende water.
-
Stoom ± 15 min.
-
Serveer de momo's warm met sojasaus om in te dopen.(*) De hoeveelheid water hangt af van de gebruikte bloemsoort.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven