Eieren , Gluten , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de frituurolie op 180°C.
-
Tomatensaus: pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Snij de champignons fijn en stoof ze samen met de look- en uisnippers aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort bakken.
-
Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, cayennepeper en zout eraan toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Breng de saus op smaak met suiker en een scheutje madera. Vis het laurierblaadje eruit en mix de saus fijn. Duw de saus, indien nodig, nog door een puntzeef.
-
Breng een pan water aan de kook en leg de kwarteleitjes er 3 minuten in. Haal ze uit het water en laat schrikken onder koud water. Pel de eitjes.
-
Spreid 25 g gehakt op een stukje plasticfolie en druk het plat. Rol het eitje voorzichtig in het gehakt en maak perfecte bolletjes met het kalfsgehakt. Zorg dat het ei helemaal bedekt is met een dun laagje vlees.
-
Schep wat bloem op een schaaltje en kruid deze met peper en zout. Klop het ei los met de melk. Strooi de panko op een schaaltje. Wentel de vogelnestjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko.
-
Bak ze per 6 stuks goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tomatensaus.
-
Lekker met puree.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven