Minirösti van peterseliewortel en ui met varkensgebraad, savooikool en bruine jus
Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de teentjes look. Maak een paar inkepingen in het varkensgebraad en stop de gepelde lookteentjes erin.
-
Snij de tijm fijn en wrijf het varkensgebraad ermee in. Kruid met peper en zout.
-
Pel 2 uien en snij grof. Leg in een ovenschotel.
-
Leg het varkensgebraad op de uien en giet de fond erover.
-
Leg een klontje boter op het varkensvlees en bak op 180°C gaar in ongeveer 45 min.
-
Schil de peterseliewortel en rasp grof. Kook ongeveer 3 min in kokend water en laat goed uitlekken. Doe eventueel in een propere keukenhanddoek en knijp het vocht eruit.
-
Pel en snij 2 uien en meng onder de peterseliewortel.
-
Kluts het ei en meng onder de peterseliewortel en ui. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de peterseliewortelmengeling in 12 lepels over de bakplaat met bakpapier.
-
Druk plat en leg ¼ kl boter op elk rondje van de mengeling.
-
Bak op 180°C gaar in ongeveer 25 min.
-
Snij de savooikool fijn en bak kort aan in wat boter. Kruid met peper en zout.
-
Snij de voorgekookte kastanjes in stukjes en bak kort mee met de savooikool.
-
Meng 1 el bloem met 1 el boter op kamertemperatuur en meng onder de jus van het vlees. Zo krijg je een lekkere saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven