Minimuffins met courgette en champignons in bladerdeeg

Minimuffins met courgette en champignons in bladerdeeg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Snij de helft van de courgette in plakjes en bak in olijfolie aan beide kanten aan.

  3. Snij de andere helft in blokjes, de lente-uitjes in ringen en de champignons in plakjes. Pel het teentje look en snipper fijn. Bak alles samen in de pan en kruid.

  4. Meng de eieren met de room en bloem tot een dik mengsel. Breng op smaak met de tijm en cayennepeper. Meng de kaas erdoor. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de gebakken groenten toe. Hou de courgetteplakjes nog even bij voor op het einde.

  6. Snij rondjes uit het bladerdeeg met behulp van een kopje of glas of een metalen vormpje volgens de grootte van de muffinvorm. Rol met de deegrol een beetje uit.

  7. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg en giet het groente-eimengsel erin.

  8. Leg op ieder taartje een plakje gebakken courgette.

  9. Bak de taartjes gedurende 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.