Minimuffins met brie en bladspinazie

Minimuffins met brie en bladspinazie

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Vet de muffinvormpjes goed in met boter.

  3. Hak de spinazie fijn en stoof in 2 à 4 minuten gaar. Smelt de boter. Snij de brie in kleine stukjes.

  4. Meng de zelfrijzende bloem, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, mespuntje zout en wat nootmuskaat in een kom. Meng in een andere kom de melk, de gesmolten boter en het ei. Giet het melkmengsel bij de bloem en roer een paar keer door. Voeg de spinazie en de brie toe. Roer niet te lang, anders wordt het mengsel taai. Het mengsel mag best een beetje klonterig zijn. Kruid goed met peper en zout.

  5. Lepel het mengsel in de muffinvormpjes en strooi de resterende Parmezaanse kaas over de muffins.

  6. Bak 15 minuten of totdat ze goudbruin zijn. De baktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de muffin.

  7. Tip: je kan ze warm eten maar ook helemaal laten afkoelen.