Lactose. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenrobot.
-
Verwarm de melk tot lauw en verkruimel het gistblokje erover. Roer los.
-
Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenrobot draaien en giet de melk met de opgeloste gist erbij.
-
Laat minstens 15 min verder draaien tot je een elastisch deeg krijgt.
-
Vorm een bol van het deeg, leg in een kom en dek af met plasticfolie.
-
Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.
-
Druk de lucht uit het deeg.
-
Rol het deeg uit tot 3 cm dikte op bakpapier.
-
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
-
Steek in het midden van elke donut een gaatje uit.
-
Dek af met een propere doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek.
-
Verwarm de friteuse tot 170°C.
-
Bak de donuts per 5 stuks goudbruin aan 1 kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
-
Laat uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier.
-
Smelt de chocoladecallets en druk de donuts erin.
-
Versier met koekjes en snoepjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven